15 januari 2013

Kinderspel

We hadden al een tijd een grote lege ruimte boven onze bank, waar we niet echt iets leuks voor konden vinden. Of het was niet wat we zochten, of het was niet groot genoeg. Gelukkig heb ik een handige Harrie al man en twee kids die graag een verfkwast vast houden!

Wat hebben we gedaan? Eerst hebben we de afmetingen van het schilderij bepaald, voor ons werd dit 1,5 meter bij 80 centimeter. Mijn mannetje heeft een frame gebouwd en het doek gespannen. Natuurlijk kun je ook doeken kant en klaar kopen bij een hobby winkel of de Action bijvoorbeeld. Mocht je zelf een doek willen maken gebruik dan ongebleekte katoen van een dikke, gladde kwaliteit!

Nadat het doek opgespannen was, heeft hij er een laag witte latex opgesmeerd, dit om te zorgen dat de waterverf die we gingen gebruiken niet in het katoen zou trekken en je er niks meer van zou zien. Als je een kant en klaar doek gebruikt hoef je maar 1 laag te gebruiken, wij hebben de eerste laag laten drogen en een tweede laag aangebracht. Deze laag hoeft niet op te drogen voor het effect dat wij wilden, dus de kids kregen hun speciale 'verfkleren' aan en de verf en kwasten werden klaar gezet. Een goeie tip is wel om natte doekjes en handdoeken in de buurt te houden!Mijn mannetje heeft een thema met de meisjes afgesproken en vandaar uit zijn ze begonnen. Het thema was de zee, een breed begrip, waar de meiden hun fantasie nog in kwijt konden. Eerst kregen ze grote kwasten om de achtergrond op te zetten, en daarna kleintjes om details te schilderen. Af en toe heeft papa een klein beetje gestuurd en met een grote kwast de verf een klein beetje uitgeveegd.


Na een uurtje pret met verf was dit het resultaat! De meiden hebben zich lekker uit kunnen leven ( een goeie reden om waterverf te gebruiken, je veegt het zo weer van de vloer!) en wij hebben een prachtig stuk boven de bank met een speciale herinnering!


Een simpel zwart lijstje erom, en wij zijn klaar!

xx Judith

2 opmerkingen: